Pénteken óriási tömeg várható Azahriah és Dzsúdló koncertjén, ne autóval menjünk

Megosztás

Aki csak teheti, kerülje el a környéket is gépjárművel, mert előre láthatóan hatalmas zsúfoltság lesz a koncert helyszínének közelében is, az MVK ráadásul több plusz villamos- és buszjáratot indul mentesítésként a könnyebb hazajutás érdekében.

A szervezők azt kérik, aki teheti, ne autóval érkezzen a pénteki Azahriah és Dzsúdló koncertre. A Lovagi Tornák Tere eddigi történetének legnagyobb rendezvénye lesz a pénteki. Óriási tömeg érkezik tehát a Diósgyőri vár mellé, ám a környéken a parkolási lehetőségek adottak és erősen behatároltak. Éppen a szervezők – a rendőrséggel közösen –  azt kérik, hogy aki teheti, ne autóval, hanem tömegközlekedési eszközzel vagy éppen kerékpárral érkezzen a koncertre. Ha mégis autóval indulnak el, fogjanak össze, ismerősök, baráti társaságok üljenek be egy autóba, amolyan „teleautós” megoldással, így is csökkentve a zsúfoltságot.

Az MVK Zrt-vel történt egyeztetés eredményeként a koncert végén a hazajutást segítve a Felső-Majláth villamos végállomásról 23:55, 00:35 és 01:20 -kor induló villamospótló autóbuszok helyett a nagyobb befogadóképességű villamosok közlekednek majd. Emellett 00:15 után folyamatosan három rásegítő csuklós autóbuszt indítanak. Ezek az 1-es busz útvonalán közlekednek, és a diósgyőri városrész megszokott buszmegállóiban lehet majd ezekre felszállni – tájékoztatnak a szervezők.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek